Planuri 2015

Mi-a luat mai mult sa fac planuri pentru 2015, pt. ca s-au intamplat multe schimbari in viata mea si a trebuit sa privesc lucrurile dintr-o noua perspectiva (nu, utopica !), ci cat mai reala cu putinta si care sa mi se potriveasca de acum inainte cat mai bine:

Domeniul profesional:

  • in plan profesional schimb un pic mai mult datele problemei: m-am saturat sa stau sa lucrez in birou, sa strang bani ca sa “imi dau singura mie voie” sa am propriul meu timp si ai mei bani sa calatoresc. Trece viata pe langa mine in felul acesta sa fim seriosi, iar lucratul exclusiv la birou imi cauzeaza paloare, insomnii si apatie ! Este cazul de o schimbare, in care sa fac ceva ce-mi place cu adevarat, ma pasioneaza si ma aduce in acea stare de flux, in care nu mai am impresia ca lucrez, ci fac incontinuu totul din inima ! Suna utopic, nu ?! Nu, nu este, cand stii ce vrei ! Motto-ul este simplu si mi l-a furnizat la momentul potrivit coordonatoarea Incubatorului din Sibiu: “Eu nu am sa mai lucrez nici o zi din viata mea !” Daca altii pot, am sa pot si eu !
  • am gasit un curs demential despre Travel Writing la MatadorU si cred ca nu voi rezista pana nu il voi face ! Pentru ca merit, nu ?!

Domeniul calatoriilor (anul trecut era numai domeniul montan, acum s-a extins !)

  • vroiam sa merg in toamna in Nepal, la treking, explorare si monumente istorice, sate autentice si oameni de-ai locului. Tocmai vroiam sa imi iau biletele de avion si a venit marele cutremur, dar incerc sa vad tot raul spre bine (si la ei si la mine). Asta inseamna ca mi se deschid noi oportunitati de care vreau sa ma bucur cat de mult pot !
  • imi doresc foarte mult sa ajung in Maroc, Peru, China, India si eventual Kenya ……. nuuuuuuuu, nici nu-s departe unele de celelalte, doar pe acelasi glob. Nu vreau sa ajung pe toate in acelasi an, ar fi si pacat de aceste minunate locuri sa le alerg fara sa am ocazia sa le aprofundez. Dar daca ar fi sa ma intrebe cineva care ar fi primele 5 locuri in care as vrea sa merg, no bine, deci astea ar fi ! Ah, si am uitat ca am un bun prieten iordanian, este si Iordania pe lista pentru cand se intoarce el in tara ! Si inca nu am uitat de insulele grecesti si a mea Santorini de mult pe lista !
  • anul acesta am calatorit deja de 2 ori, iar ultima data dupa 3 saptamani de solo traveling nu m-as mai fi intors, adaptarea la noul stil de viata s-a facut rapid, iar eu eram deja setata perfect pe modulul de calatorie, incat simteam ca acolo imi sta cel mai bine, ca acela este un stil de viata care mi se potriveste cel mai bine in momentul de fata ! Unde o sa ajung pana la urma sa mai calatoresc anul acesta ?! Inca nu stiu, mai astept putin sa vad in ce halta se hotaraste urmatorul tren sa opreasca ! Sunt sigura ca voi fi in cea mai potrivita halta pentru mine !
  • pe munte am sa mai merg in trasee ca sa ma relaxez, eh, hai merge si ceva mai greu un piculet ca sa vad ca inca ma mai tine si sa mai imi confirm din cand in cand ca sunt puternica, curajoasa si neinfricata ! 🙂

Domeniul personal (aici este cel mai simplu, cel putin momentan). Sa ma bucur in continuare ca:

  • fiecare om are ceva bun in el, valorificat sau nu din diferite motive, eh, acel lucru bun trebuie descoperit, explorat si valorificat cat mai constructiv cu putinta pentru binele tuturor: a nu mai judeca oamenii este esential (si numai eu stiu ce greu a fost)
  • sa gandesc optimist, pozitiv si cu entuziasm: lipsa gandurilor negative mi-a adus impacare, acceptare si liniste, iar acestea am sa le cultiv mai departe !
  • daca facem chimie, bine, daca nu, nu ! nu are rost sa ne chinuim nici sa lucram impreuna, nici sa fim prieteni, si cu atat mai mult sa fim parteneri
  • sa ma inconjor de oameni plini de energie pozitiva, optimisti si deschisi la schimbari, care imi aduc astfel inspiratie, creativitate si pasiune in orice fac

PS: da stiam eu ca mai este ceva, sa transform blogul in site, lucrez la plan, intr-o buna zi se va concretiza si asta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s